zondag 22 mei 2011

Beker 1/2 finale: Heirweg Anzegem - N'Yzer 2-2 (3-5 na verlengingen)

N'Yzer doet het weer!!! Volgende week speelt het voor de 2e maal op rij de bekerfinale. In een zinderende halve finale - een heruitgave van de finale van vorig jaar op het zelfde terrein - trok N'Yzer aan het langste eind.

De match begon perfect: na 5 minuten kan Nico op hoekschop van dichtbij met de kop deviëren en de 1-0 aantekenen. Anzegem had toen al gedreigd, maar enkel op hoekschoppen. Een 2e hoekschop is raak - de bordjes staan weer gelijk 1-1. Het Anzegems middenveld is beresterk, maar toch heeft N'Yzer de betere kansen: Nico en Frutos zijn dichtbij een nieuwe voorsprong.

Na de riust kan Ollie - vlak voor hij geblesseerd vervangen wordt - N'Yzer van dichtbij dan toch op voorsprong schieten. Enkele kansjes voor N'Yzer volgen hierop, maar Anzegem maakt het spel. Zonder uitgespeelde kansen echter. Tot... 5 minuten voor tijd Joseph, de zwarte parel van Anzegem, naar binnen snijdt en met een grondscherend schot gelijkmaakt:. 2-2. Een mentale opdoffer toch als je er zo dicht bij bent.

Weeral verlengingen dus; en met een groot déjà-vu gehalte.
N'Yzer krijgt in de eerste verlenging meteen een nieuwe uppercut, een zelden foutje van Ackou wordt genadeloos afgestraft: 3-2. De kopjes gaan naar beneden, Smette moest al naar de kant, en na Ollie valt nu ook Frutos uit. Knock-out? Game over? No way: N'Yzer toont zijn mentale en fysieke veerkracht : we scoren nog 3 keer in de tweede verlenging: de gelijkmaker via de kop van - wie anders dan - Ducha, Zhirkov met een raid door het midden, en Didi vanuit een onmogelijke hoek: 3-5 is de eindstand, na een uitmuntende collectieve presentatie.

Volgende week speelt N'Yzer de bekerfinale tegen Duvelke Astene dat Dakwerken Vinckier uitschakelde met 6-9 (!). Place-to-be: Kouter in Deinze om 16u30.
Haalt N'Yzer voor het eerst in z'n bestaan de dubbel??